Team McLaren Mercedes
Team McLaren Mercedes
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
 
Kedvenc képem
A kedvenc pilótám
 
Juan Pablo Montoya
 
Számláló -
Indulás: 2006-06-12
 
Társoldalam

www.mercedesfanpage.gportal.hu

www.kimiesajax.gportal.hu

 
Cool Linkek
 
Szavazz!!!
Szerinted Mi kéne az oldalamra???

Képek
Hírek
Letöltések
Semmi :)
Nem tom
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Hivatalos oldalak
 
A hónap képe
 
Videók

Ron Dennis a Johnnie Walker Dsitillerynél

PRE Monaco VNR

MP4-21 video inditása

Henkel-Fast & Furious

Johnnie Walker

NESCAFÉ Xpress hirdetés

Henkel eladások video

 
Buttonom
 
Fórum
 
Thanks
www.kimi-szigi.gportal.hu
 
Az új autó technikai ismertetője ->

A barcelonai versenypályán a csapat hivatalos tesztpilótájának, Pedro de la Rosának jutott az a fajta megtiszteltetés, hogy ő tehette meg az első köröket a vadonat új négykerekűvel, amelyre egészen pontosan helyi idő szerint 9:15-kor került sor. Természetesen a csapat pilótái sem lesznek kirekesztve a narancssárga gépcsoda vezetői üléséből, hiszen Juan Pablo Montoya január 24-én, míg Kimi Räikkönen január 26-án veheti majd kezébe a volánt. Mindketten két-két napig élvezhetik majd az újdonság varázsát, amelyről feltehetően minél jobb véleménnyel lesznek majd a tesztet követően.
Mindezek mellett a csapat természetesen tovább fogja folytatni az átalakított MP4-20-as autó tesztelését is, hiszen De la Rosával és Gary Paffettel még dolgozniuk kell a Michelin abroncsok mellett más aerodinamikai elemek továbbfejlesztésén is.

A nagyításhoz kattintson a képre

De visszatérve a napon pályára küldött MP4-21-es konstrukcióhoz, a spanyol versenyzőnek a következők voltak az első benyomásai: "Nagyon boldog vagyok, hogy én ülhettem be az MP4-21-es kormánykereke mögé." - nyilatkozta boldogan De la Rosa. "Nagyon jó érzés volt megtenni az első köröket, de természetesen még túlságosan korai lenne azt mondani, hogy minden egyes porcikáját ki tudtam ismerni ennyi idő alatt. Ehhez nyilvánvalóan sokkal több kört kell még megtenni. Hozzávetőlegesen még 20 napot fogunk pályán tölteni teszteléssel, és a mai nap tulajdonképpen egy összerázó tesztnek mondható, ahol az MP4-21-es autóban már a Mercedes-Benz FO 108S V8-as motorja volt beszerelve. Az első néhány kör megtétele alatt sikerült azonban néhány tesztet is elvégezni a különböző rendszerekkel kapcsolatban." - magyarázta a spanyol versenyző.

"A McLaren Mercedes alakulat tisztában van azzal, hogy mekkora kihívás előtt állunk ebben az évben, és a mai napon egy igen nagy előrelépést sikerült tennünk a 2006-os szezonra való felkészülésünkhöz." - nyilatkozat Martin Whitmarsh, a McLaren Mercedes vezető embere. "A csapaton belül mindenki hisz abban, hogy az új autó igen is versenyképes lesz, és valóban meg fog majd térülni az a hatalmas befektetett munka, amelyet az MP4-21-es versenyautó kifejlesztéséhez vettünk igénybe. Az előttünk álló néhány hétben az lesz a legfontosabb feladatunk, hogy tulajdonképpen végleges formába öntsük az új konstrukciót. Ez pedig azt jelenti, hogy mindenkinek nagyon keményen kell majd dolgoznia ennek érdekében, és a technikai csapatainkkal együtt minél jobban fel kell majd készítenünk az autót a szezonnyitó bahreini futamra." - tette hozzá Whitmarsh.

Az új autó fejlesztése során tulajdonképpen a legfőbb irányelvet a 2006-os évben bevezetett új szabályrendszeren belül a V10-es motorról a V8-as változatra történő átállás jelentett. Az MP4-21-es konstrukció fejlesztését már 2004 augusztusában elkezdte a McLaren, amikor már tudni lehetett, hogy hamarosan a V8-as, 2.4 literes erőforrások lesznek jelen a Forma 1 színpadán. 2005. szeptember 13-án Silverstone-ban már próbára is tették a Mercedes-Benz FO 108S V8-as motort.

Az új erőforrás kifejlesztésénél különböző szempontokat igyekeztek szem előtt tartani a szakemberek:

- 90 fokban elhelyezett hengerek
- Maximum két beömlő- és két kipufogó szelep
- A motor minimális súlya 95 kg
- A hengerfurat maximális mérete 98 mm
- A motor megfelelő tömegközéppontjának meghatározása
- A motor minden egyes alkotóeleméhez precíz ötvözetre van szükség

"Egy új Forma 1-es versenyautó bevezetése tulajdonképpen nagyon hasonló kihívások elé állítja a csapatokat minden évben, de talán az idei szezonban olyan változások előtt áll a királykategória, amelyre nem sűrűn van példa." - nyilatkozta a Mercedes-Benz Motorsport alelnöke, Norbert Haug. "Az új szabályok mindenkitől 2.4 literes V8-as motorok használatát kérik. Ez a módosítás pedig természetesen maga után vonja többek között az aerodinamikai változtatásokat is. A motorteljesítmény részéről bekövetkezett veszteséget aerodinamikai oldalról valamilyen szinten kompenzálni kell, és itt próbáltuk a leszorító erő növelésével segíteni a dolgot. Ez pedig egy igen komplex feladat elé állított bennünket, és minél hamarabb meg kellett találnunk a helyes irányt a fejlesztéseink sikeressége érdekében. Nagyon elégedettek vagyunk az MP4-21-es versenyautóval, amelynek a mai bemutatkozása jól sikerült. A teszten begyűjtött első adatok arra engednek következtetni, hogy jó alapokat sikerült megteremtenünk az autó további fejlesztésének lépéseihez. Az új motorunk hozzávetőlegesen 6.500 km-t teljesített már. A továbbiakban a legnagyobb feladatunk a versenyautó minél alaposabb felkészítése lesz Bahreinre. Hat újabb teszten veszünk majd részt 20 nap alatt, és igyekezni fogunk az elmúlt évek fejlődési irányvonalát követni." - bizakodott Haug.

2004 októberében egy tervező gárda nekilátott az új erőforrás kifejlesztésének, és ezt olyan szellemben kellett megtegyék, hogy az teljes egészében megfeleljen az új előírásoknak. A hűtési rendszer átdolgozása mellett fontos szempont volt a mérnököknek az üzemanyag-ellátó- és a levegő rendszer átdolgozása is.

"A Mercedes-Benz V8-as motorjának kifejlesztése Brixworthban és Stuttgartban kezdődött." - tette hozzá Martin Whitmarsh.

Az új motor fejlesztése mellett természetesen az aerodinamikára is elég korán igyekeztek odafigyelni, és az erre irányuló projektet már 2005 első felében elindították. Az áprilisban elkezdődött munkálatoknak pedig október végén, november elején már kézzel fogható eredményei voltak. Nem kis feladatot jelentett a mérnökök számára az a terület sem, hogy egy kisebb motort milyen módon csomagoljanak be, vagyis milyen technikai megoldással valósuljon meg annak beépítése. Az úgynevezett referencia lemez előtti terelőfalat 50 mm-rel meg kellett emelni, amely már érintette az MP4-21-es aerodinamikai jellemzőit is, és természetesen a McLaren Mercedes tervezőcsapatának ezt sem lehetett figyelmen kívül hagynia.

2005 áprilisában és az azt követő hónapokban a versenyautó erőátviteli részeinek átdolgozása, illetve annak megoldásai is már láthatóak voltak a mérnökök tervezőasztalain. Szeptemberben megkezdődtek az első gyártási munkák is, és alig egy hónap elteltével már az alváz elkészítését is megkezdték.

Az új autó elkészítésénél nem lehetett azt sem figyelmen kívül hagyni, hogy az ütközési teszten a hátsó részeket érintő terhelés nagysága 50%-kal megnövekedett, vagyis ennyivel nagyobb igénybevételnek kell ellenállnia az alkalmazott anyagoknak és elemeknek. Az FIA által elvégzett első töréstesztet 2005 decemberében végezték el az MP4-21-es konstrukcióval.

A sportszabályzatot érintő újítások miatt a 2006-os szezonban megváltozik majd az időmérők rendje, és ismételten engedélyezték a kerékcserét a boxkiállások alkalmával. Ennek szellemében a McLaren istálló decemberben és januárban igyekezett minél többet tesztelni a Michelin abroncsokat. Az elmúlt év végére pedig már több mint 6.000 km-t teszteltek a Mercedes-Benz V8-as motorjával.

"Első ránézésre az MP4-21-es versenyautó külsőleg nagyon hasonlít az előző évben használt MP4-20-as modellhez." - nyilatkozta Jonathan Neale, a McLaren Racing ügyvezető igazgatója. "A versenyautó hátsó része, és az orrész - amely alacsonyabbra lett építve - ennek ellenére eltérő a korábbi változattól, és mindezek mellett számos aerodinamikai elem, mint például a deflektor is új formát öltött. A V8-as motor egy teljesen új hűtési rendszert kapott, amely kisebb levegőbeömlő nyílásokat tartalmaz a versenyautó karosszériáján. Az autón tehát jó néhány aerodinamikai változtatást is fel lehet fedezni, amely egyértelműen mutatja a fejlesztőgárda elmúlt 16 hónapban végzett fáradtságos munkáját. A McLaren Racingnél egy 135 mérnökből álló gárda dolgozott a fejlesztéseken. Az erőfeszítések eredményeképpen pedig a mai napra végleg megérkezett az MP4-21-es versenyautó, amelynek a megbízhatósági tesztjei következnek hamarosan. Hozzávetőlegesen 11.500 komponensből áll össze az új autó, amely 90%-ban megújult az MP4-20-as változathoz képest." - magyarázta Neale.

 

 
.: Team McLaren Mercedes ->
 
.:Gp shop ->
 
.:Chat ->
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
.:Kimi Räikkonen ->
 
.:Team McLaren sponsorok ->
A Team Mclaren szponzorai
 
 
.:McLaren-Mrecedes ->
 
.:Elérhetőségek ->
 
.:Hirlevél ->
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
.:Következő futam ->
 
.:Képek ->
 
.:Honlap elérhetőségek ->

Honlap elérhetőségek:

www.mclaren.hqw.hu

www.mclaren-mercedes.try.hu

www.mclaren.vilaga.hu

www.mclaren-mercedes.ini.hu

/a fenti webcímek ugyanezt az oldalt töltik be/

 
.:Interaktív ->
 
Hungaroring 2006 Képekben
 

SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Vörös sziluett az emlékvárban    *****    'cause I am only human    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!